Ali se vam zdi, da je starševstvo v današnjem digitalnem svetu postalo pravi izziv? Se pogosto jezite, ker vaš otrok preveč časa preživi pred zaslonom? Vas skrbi, kaj vse lahko najde na spletu in kakšnim nevarnostim je tam izpostavljen? To so vsakodnevni izzivi staršev v dobi digitalne tehnologije.

Včeraj je izšel prvi podkast v novi seriji podkastov Safe.si z naslovom Družbena omrežja. V novih podkastih strokovnjaki raziskujejo, kako varno in odgovorno uporabljati tehnologijo. Obravnavane teme bodo vključevale zaščito zasebnosti, soočanje s spletnim nasiljem in iskanje ravnovesja med časom, preživetim pred zaslonom, ter drugimi aktivnostmi. S svojimi nasveti in izkušnjami želijo preko oblike podkastov staršem predstaviti praktične rešitve, ki jih lahko takoj uporabijo v svojem vsakdanjem življenju.

Projekt podkastov Safe.si je tudi odlično dopolnilo seriji podkastov Digitrajno izobraževanje, ki jih pripravlja Služba za digitalizacijo izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. Tako Safe.si podkasti kot podkasti Digitrajno izobraževanje osvetljujeta ključne izzive, s katerimi se starši in otroci soočajo v digitalni dobi, ter ponujata smernice za varno in odgovorno uporabo tehnologije.

Prepričani smo, da je uspešno starševstvo v digitalnem svetu odvisno od odprtega dialoga med starši in otroki. Vabimo vas, da se nam pridružite pri iskanju najboljših rešitev za varno in zdravo uporabo tehnologije.

Povezava do izvornega prispevka: https://safe.si/starsi/safesi-podkast-za-starse